Search This Blog

Tolonglah hormati Sarawak...

0 comments

Amat sedih untuk melihat calon Ketua Menteri Pakatan Rakyat dan 'Ketua' PKR Sarawak dipermainkan oleh Anwar Ibrahim dan lain-lain pemimpin PKR.  Sekejap mahu sekejap tak mahu.
Akhirnya 'kedudukan' atau 'fate' calon Ketua Menteri Sarawak Pakatan Rakyat ditentukan di merchant square iaitu satu row shoplot di petaling jaya.
Adakah ini cara PKR 'menghormati' Sarawak dan rakyatnya?
BN Sarawak memilih pemimpin-pemimpin mereka oleh perwakilan-perwakilan rakyat Sarawak.  PBB, SPDP, PRS dan SUPP semua memilih calon-calon jawatan-jawatan kerajaan dikalangan rakyat Sarawak sahaja.  Bukan dengan sms campaign atau kedai kopi di tepi jalan tropicana, pj (merchant square).
BN Sarawak menggunakan tempat terluhur seperti Bangunan DUN atau Borneo Convention Center.  Bukan tepi jalan shophouses seperti Pakatan Rakyat.
Sehingga Pakatan Rakyat amnya dan PKR khususnya memberi penghormatan yang selayaknya kepada rakyat Sarawak maka rakyat Sarawak harus memilih untuk dihormati dengan baik.  Sebagaimana yang dilakukan oleh BN Sarawak...

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.
Loading...
2010 Penilai Sebuyau | Themes by raycreationsindia | Blogger Template by Blogger Template Place | supported by Blogger Tools